در یک مقاله جذاب و کاربردی با معرفی لیست انواع سبک های تحلیل تکنیکال و نقاط ضعف و قوت آنها برای معامله گری در بازارهای مالی با شما همراه هستیم. استفاده از تحلیل های تکنیکال به شما کمک میکند که استراتژیهایتان را بهینهسازی نمایید. M2bankfx به شما کمک میکند تا خرید و فروش پر سود تری داشته باشید
حتماً می دانید که تحلیل تکنیکال چیست و شاید هم دوره آموزش تحلیل تکنیکال را پشت سر گذاشته باشید و تا حدی با این روش تحلیلی در بازارهای مالی آشنا باشید. تحلیل تکنیکال یکی از قدرتمندترین و بهترین روشهای تحلیلی نمودار قیمت است که از آن می توانید در بازارهای مالی مختلف برای بررسی به پیش بینی آینده قیمت استفاده کرده و در نتیجه برای معامله گری نیز از آن استفاده کنید. اما تحلیل تکنیکال دنیایی بسیار گسترده ای از اندیکاتور ها و روش های تحلیلی است که هر کدام قدرت و شرایط خاص خود را داشته و نتیجه حاصل از استفاده از آنها در بازارهای مالی نیز با یکدیگر متفاوت خواهد بود.
وقتی صحبت از تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال می کنیم یا قرار است تحلیل تکنیکال را در فارکس به کار ببریم و حتی تحلیل تکنیکال در بورس ، ممکن است نیاز به استفاده از روش ها و ایده های مختلف تحلیلی پیدا کنیم و قرار نیست برای تمام بازارهای مالی یک سبک تحلیلی ثابت داشته باشیم.
اما انواع سبک های تحلیل تکنیکال کدام ها هستند و هر کدام از این سبک ها برای کدام یک از بازارهای مالی کاربرد بیشتری داشته و قدرت بیشتری خواهند داشت؟ این سوال بسیار مهمی است که در این مقاله به دنبال پاسخ دادن به آن هستیم. پس اگر:
هنوز با انواع سبک های تحلیل تکنیکال آشنا نیستید.
قدرت هریک از سبک های تحلیل تکنیکال را نمیدانید.
نتیجه گیری دقیقی برای استفاده از هر کدام از سبک های تحلیل تکنیکال در بازارهای مالی مختلف ندارید.
با نقاط قوت و ضعف انواع سبک های تحلیل تکنیکال آشنا نیستید.
استراتژی و سبک تحلیلی شما با چالش روبرو شده و نمی توانید معاملات موفقی را در بازارهای مالی برای خود رقم بزنید.
معامله گر بازارهای مالی فارکس، ارز دیجیتال، بورس ایران، طلا و سکه، دلار هستید و یا به دنبال سرمایه گذاری در بازار مسکن یا بازار خودرو می روید و نیاز به استفاده از یک استراتژی و سبک معاملاتی قدرتمند برای هر یک از این بازار ها دارید.
حتماً باید با ما همراه باشید . قرار است یک سفر فوق العاده عالی را به دنیای تحلیل تکنیکال داشته باشیم که در انتهای سفر شناخت شما نسبت به این روش تحلیلی به میزان قابل توجهی افزایش پیدا خواهد کرد.
چرا تحلیل تکنیکال ؟
قبل از اینکه به سراغ معرفی برترین تحلیل های تکنیکال(Technical Analysis) برویم ابتدا اجازه دهید با مفهوم تحلیل تکنیکال بیشتر آشنا شویم.
طور کلی در بازارهای مالی سه مدل رایج تحلیل وجود دارد:
تحلیل تکنیکال (Technical Analysis)
تحلیل سنتیمنتال (Sentimental Analysis)
تحلیل فاندامنتال یا بنیادی (Fundamental Analysis)
وقتی از تحلیل تکنیکال صحبت میکنیم منظورمان دانش بررسی و ارزیابی نمودارهای قیمت در بازار است. بررسی نمودارهای قیمتی به کاربر کمک کرده تا رفتار یک ارز را زیر نظر قرار دهند و تغییرات آینده آن را پیش بینی کنند.
تحلیل تکنیکال به کاربران کمک کرده تا بتوانند با دید بهتری نسبت به خرید و فروش اقدام کنند. به علاوه اینکه مسیر انتخاب یک ارز برای سرمایه گذاری را برایشان هموارتر میکند.
تکنیکال روشی است که با استفاده از آن رفتار نمودارها در آینده را میتوان با استفاده از اطلاعات گذشته پیش بینی کرد.
این تکنیک روی داده های پیشین و الگوی نمودارها تمرکز می کند و سعی دارد با استفاده از این اطلاعات یک روند منطقی و قابل اطمینان را برای آینده قیمتی یک سهم یا صنعت پیش بینی کند.
در بازارهای مالی مختلف مانند طلا، بورس کالا، بورس اوراق بهادار، ارز دیجیتال و دیگر بازارها یکی از پراستفاده ترین روش های تحلیلی برای پیش بینی قیمت، تحلیل تکنیکال است.
مزیت های تحلیل تکنیکال چیست؟
این تحلیل ساده و منعطف است. هر بازاری که بر اساس سیستم عرضه و تقاضا کار می کند تحلیل تکنیکال را می پذیرد و میتوان تکنیک های آن را روی بازار پیاده کرد.
این نوع تحلیل وابسته به نوع معاملات شما نیست و حتی اگر تریدر بلند مدت هستید، میتوانید از آن استفاده کنید. یکی از مزیت های مهم تحلیل با روش تکنیکال سرعت بالاست. در تحلیل بنیادی که درست نقطه مقابل این روش است شما باید داده های مختلفی داشته باشید و بسیاری از موارد را بررسی کنید. درحالیکه در روش تکنیکال شما به سرعت پاسخ را پیدا خواهید کرد و دیگر نیازی به اطلاعات جامع نیست.
در ادامه مؤلفههای مهم و شاخصهای اساسی تحلیل تکنیکال را شرح دادهایم. با M2bankfx همراه باشید.
محبوب ترین روش های تحلیل تکنیکال
دربند های قبلی سعی کردیم تا جزئیات بسیار مهمی درباره تحلیل تکنیکال را با شما در میان بگذاریم که با استفاده از آن ها بهتر می توانید از این روش تحلیلی بهره ببرید و پلن سرمایه گذاری موفق تری را برای خود در نظر بگیرید. در ادامه روند مقاله به این صورت پیش خواهد رفت که ابتدا سبک های تحلیل تکنیکال را به همراه مزیت ها و معایب آنها با شما در میان خواهیم گذاشت و سپس بهترین سبک های تحلیل تکنیکال را نیز معرفی میکنیم.
تحلیل اندیکاتوری
اولین گزینه از انواع سبک های تحلیل تکنیکال که باید به معرفی آن بپردازیم تحلیل اندیکاتوری است. اندیکاتورها کاربردهای بسیار زیادی در تحلیل تکنیکال دارند و استفاده از آن ها می توانند فیلتر بسیار قدرتمندی برای جلوگیری از ورود به معاملات زیان آور باشد. همچنین برخی از اندیکاتور ها می توانند قدرت بسیار زیادی برای تشخیص نقاط برگشتی قیمت در نمودار های مختلفی ایجاد نمایند که همین موضوع میتواند در بسیاری از مواقع ما را از ورود به معاملات زیان آور و یا خروج به موقع از معاملات سودآور نجات دهد.
حتماً میدانید که اندیکاتور ها تنوع بسیار زیادی دارند و هزاران اندیکاتور مختلف را میتوان در تحلیل تکنیکال معرفی کرد که البته نه نیاز به استفاده از همه آنها وجود دارد و نه اینکه استفاده از همه آنها شرایط خوبی برای معاملات به وجود می آورد. تنها برخی از اندیکاتور های معروف و معتبر هستند که میتوانند شرایط معاملاتی خوبی را برای ما به وجود آورد و استفاده از آنها باید در دستور کار معاملهگران قرار بگیرد.
مهمترین و رایج ترین اندیکاتورهای که معامله گران در بازارهای مالی برای تحلیل تکنیکال از آنها استفاده می نمایند به شرح زیر هستند:
میانگین متحرک
مکدی
RSI
ایچیموکو
باندهای بولینجر
شما میتوانید با کاربردی که این اندیکاتور ها در تحلیل تکنیکال دارند از آنها برای انجام معامله و فیلتر کردن معاملات اشتباه خود استفاده کنید. در مقاله بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال را به صورت مختصر و مفید نحوه استفاده از تمامی اندیکاتورها برای معامله گری در بازارهای مالی را به شما معرفی کنیم و همراه با آن نکات معامله گری را نیز درباره آنها با شما در میان گذاشتیم.
اندیکاتورها در حال به روز رسانی هستند و هر روز نیز شاهد پیدایش اندیکاتورهای جدیدی هستیم که استفاده از بسیاری از آنها ممکن است چالشهای بسیار زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد. تعداد کاربرانی که در گذشته از تحلیل اندیکاتوری برای معاملات خود در بازارهای مالی استفاده می کردند بسیار بیشتر بود اما با مرور زمان و پیدایش سبک های جدید تر و بهتر در حال حاضر گرایش به استفاده از روش تحلیل اندیکاتوری به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. با معرفی مزیت ها و معایب روش تحلیل اندیکاتوری بهتر می توانید با این روش تحلیلی آشنا شوید.
مزایا
امکان استفاده در تمام بازارهای مالی
امکان استفاده در همه تایم فریم های معاملاتی
برای معاملات اسکالپ استفاده دارد.
برای معاملات طولانی مدت مناسب است.
برای نوسان گیری ایده آل است.
به راحتی می توانید از آن برای سیگنال های خیلی زیاد استفاده کنید.
امکان شخصی سازی برای استراتژی های معاملاتی مختلف در بازارهای مالی
امکان تبدیل به معاملات اکسپرت
معایب
درصد موفقیت پایین
ارائه سیگنالهای با تاخیر
عدم امکان استفاده در شرایط بحرانی
ارائه سیگنال های نادرست در خلاف جهت روند
عدم امکان استفاده برای تعیین نقطه هدف برای معاملات
عدم امکان استفاده برای تعیین حد ضرر در معاملات
نقاط ورود غیر استاندارد و به دور از محل رویش روندها
پرایس اکشن کلاسیک
معرفی انواع سبکهای تحلیل تکنیکال را با بررسی یکی از جذاب ترین و ایده آل ترین روش های معاملاتی تکنیکالی یعنی پرایس اکشن کلاسیک ادامه میدهیم. حتماً میدانید که پرایس اکشن چیست و احتمالاً برای انجام معامله در بازارهای مالی آموزش پرایس اکشن را پشت سر گذاشته اید. این روش تحلیلی یکی از جذاب ترین و باحال ترین روش های تحلیلی است که از دیرباز مورد استقبال بسیاری از معاملهگران قرار گرفته و در حال حاضر نیز از جمله روشهای معاملاتی جذاب محسوب می شود.
در این بخش قصد داریم بهترین روش های تحلیل تکنیکال را معرفی کنیم. سبک های متفاوتی برای تحلیل وجود دارند که در ادامه یک به یک آنها را بررسی خواهیم کرد.
حمایت، مقاومت و روندها
حمایت
در اصطلاحات مالی ممکن است نام حمایت را شنیده باشید. حمایت در اصل همان محدوده قیمتی است که تقاضا بر عرضه غلبه می کند. منظور از محدوده حمایتی قیمتی است که پیشبینی میشود سهم بعد از کاهش قیمت تغییر روند دهد و مجدد نمودار قیمت صعودی شود و تقاضا در محدود حمایتی شکل میگیرد. معمولاً در مواردی که سهم به کمتر از میزان ارزش واقعی خود رسیده و برای سرمایهگذاران جذابیت پیدا میکند این اتفاق رخ میدهد.
خطوط حمایتی بر اساس نقاطی که در کف دره نمودار دیده می شود، به یکدیگر وصل خواهند شد. در محدوده هایی که حمایت وجود دارد احتمال اینکه ریزش قیمت را شاهد باشیم بسیار کم است.
مقاومت
منظور از مقاومت نیز قیمتی است که تحلیلگران پیشبینی میکنند سهم پس طیکردن قیمت صعودی تغییر روند داده و با افزایش عرضه مواجه شده و نمودار قیمت نزولی شود. این اتفاق زمانی رخ میدهد که قیمت بازاری سهم از ارزش واقعی آن بسیار بیشتر شود و سهامداران در این قیمت تصمیم میگیرند که سود خود را ذخیره کرده و سهم خود را بفروش برسانند. مقاومت یعنی افزایش قدرت عرضه. با اتصال سقف های قیمتی میتوانیم محدوده مقاومت را به دست بیاوریم.
روند
به جهت کلی نمودار قیمت یک سهم یا شاخص روند گفته میشود که روند معمولاً میتواند هم به صورت صعودی هم نزولی باشد. برای تشخیص نزولی یا صعودی بودن از خط روند کمک گرفت. هنگامی که نقاط دره یا پایین یک نمودار را به هم متصل کنیم قیمت صعودی یک روند به دست میآید و برای ترسیم یک روند نزولی از اتصال نقاط اوج یا سقف یک نمودار استفاده میشود.
جهت روند با خطوط روند در نمودار مشخص می شوند. محدوده های مقاومتی و حمایتی در اصل خطوط روند هستند. این سبک اگر بهترین روش تحلیل تکنیکال نباشد، پایه ای ترین آن هاست و هر تریدری باید آن را بشناسد.
بیشتر تصمیمات مهمی که تریدرها میگیرند بر مبنای تحلیل همین نقاط حمایت و مقاومت است.
سؤال اصلی اینجا است که نقاط حمایت و مقاومت چگونه تعریف میشود؟
چند راه برای این کار وجود دارد. گاهی تعیین نقاط حمایت و مقاومت تنها با نگاه کردن به نمودار به دست میآید. تریدرها مناطقی که نمودار رفتار بازگشتی داشته است را مقاومت و مناطقی که نمودار به بالا جهش داشته را حمایت مینامند و بر همان اساس رفتار آینده بازار را تحلیل میکنند.
اما تشخیص این نقاط همیشه به همین سادگی نیست و برای تحلیل تکنیکال با استفاده از مناطق حمایت و مقاومت به اطلاعات و مهارت بیشتری نیاز خواهید داشت.
فیبوناچی
برای اولین بار لئوناردو فیبوناچی، ریاضیدان ایتالیایی توانست نسبت هایی را کشف کند که بعدها نام خود را نیز بر روی این نسبت گذاشت. خطوط تحلیل فیبوناچی بر اساس این نسبت رسم می شوند.
بر اساس نظر تحلیلگران تکنیکال، محدوده های مهم برگشت در بازار توسط خطوط فیبوناچی مشخص خواهند شد. این سبک نیز یکی از سبک های مورد علاقه در بین تحلیلگران است و بسیاری از فیبوناچی و الگوهای آن بهره میبرند.
اندیکاتورها
با استفاده از محاسبات خاص ریاضی بر روی حجم و قیمت میتوان اوسیلاتورها و اندیکاتورهای تکنیکال را به دست آورد. اندیکاتورها در اصل ابزارهایی هستند که میتوان به وسیله آنها تفسیر بهتری از نمودار کسب کرد. برخی از اندیکاتورها مستقیما بر روی نمودار رقم می شوند که در این حالت آنها را Overlay یا هم پوشان می نامیم.
برخی دیگر از آن ها ممکن است در یک نمودار جدا نمایش داده شوند که به آنها اوسیلاتور خواهیم گفت. از مهم ترین اندیکاتورهای هم پوشان باید به:
بولینگر باند
میانگین متحرک
SAR
اوسیلاتورهای استوکاستیک، شاخص قدرت نسبی یا RSI و مکدی یا MACD نیز از مهمترین اوسیلاتورهای تکنیکال هستند.
RSI
RSI مخفف عبارت Relative Strength Index است که میتوانیم آن را شاخص قدرت نسبی بنامیم. این شاخص با خطی زیر نمودار نشان داده میشود که بین اعداد 0 تا 100 جا به جا میشود. عدد 50 مرز خنثی است؛ هر چه مقدار این شاخص از عدد 50 بیشتر باشد نشاندهنده خرید بیشتر رمزارز توسط سرمایهگذاران در زمانی مشخص است و اعداد زیر 50 بیانگر فروش بیشتر.
شاخص قدرت نسبی در واقع عملکرد سرمایهگذاران با قدرت مالی زیاد را نشان میدهد که به گاوها و خرسها معروفند. هرگاه خرسها و گاوها با فروش و یا خرید سرمایهشان باعث حرکتهای ناگهانی نمودار میشوند، شاخص قدرت نسبی هم به طرز چشمگیری جا به جا میشود.
تحلیل نمودار تنها با تکیه بر اندیکاتور RSI ممکن نیست و برای آنکه پیشبینی درستی داشته باشید بهتر است نقش و میزان تأثیرگذاری هر کدام از شاخصهای یاد شده در این مقاله را به صورت جزئی مطالعه کنید
الگوهای قیمتی
یکی از اصول و پیش فرض های در تحلیل تکنیکال که از آن نام بردیم، اصل تکرارشدن تاریخ است. بر این اساس ما میتوانیم الگوهای قیمتی که تکرار می شوند را پیدا کنیم و بر اساس آنها روند بازار را پیش بینی نماییم.
الگوهای زیادی داریم و نیمی از آنها صعودی و نیمی دیگر نزولی هستند. این الگوها را میتوان در یک کتابچه یا جزوه کوچک جمع آوری کرد. معمولا بر اساس شکل الگو برای آن نام تعیین می کنند. برای نمونه میتوان به الگوهای سر و شانه، پرچم، مثلث، فنجان و دسته اشاره کرد.
پرایس اکشن
پرایس اکشن یکی دیگر از روش های تحلیل تکنیکال است. تحلیل گرانی که از این سبک برای تحلیل خود در بازار استفاده می کنند عقیده دارند که اندیکاتورها اطلاعات سوخته هستند و نباید برای آنها ارزش قائل شد.
اصل پرایس اکشن میگوید که باید تحلیل را با استفاده از نمودار خام انجام داد. حرکت قیمت در طول زمان چیزی است که در این سبک بر روی آن تمرکز ویژه ای خواهد شد.
در این سبک تلاش می شود که قیمت بدون هیچ تاخیری با استفاده از کندل ها و خطوط روند مشخص شود. در بازارهای 2 طرفه مانند بازار فارکس، پرایس اکشن بسیار محبوب است و تحلیل گران تمایل به استفاده از آن را دارند.
ایچیموکو
ایچیموکو یک سبک معاملاتی بسیار کارآمد است. در واقع خود ایچیموکو اندیکاتوری است که تنها در سطح یک اندیکاتور ساده نمانده و تبدیل به یک استراتژی معاملاتی شده است.
سطوح حمایت، مقاومت و جهت روند با استفاده از اندیکاتور ایچیموکو در چارت شناسایی می شوند. میانگین های متحرک اعدادی هستند که ایچیموکو بر اساس آن رسم خواهد شد.
با استفاده از این روش ما در یک نمودار 3 اندیکاتور مختلف را مشاهده میکنیم که اطلاعات زیادی را در اختیارمان قرار خواهد داد. ایچیموکو بهتنهایی کافی نیست و نیاز است که برای استفاده از آن نسبت به روش های پایه ای مانند حمایت، مقاومت و روندها آگاهی داشته باشید.